Drenaj Limfatic Manual

Drenaj Limfatic

Drenaj Limfatic

Drenaj Limfatic

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

Drenajul limfatic manual este un tip de masaj care actioneaza asupra limfei.În principiu, drenajul limfatic este un masaj uşor combinat cu aplicarea presiunii uşoare asupra ganglionilor limfatici, puncte cheie din organism unde se adună toxine pentru a fi drenate în sistemul circulator limfatic. Ganglionii limfatici se găsesc în regiunea gâtului, a sânilor, abdomenului, în zona inghinală şi a genunchilor.

Limfa este un lichid care circulă prin sistemul limfatic, rolul acesteia fiind acela de a elimina toxinele din organism. Aceasta se adună în ganglionii limfatici, iar masajul în punctele unde se găsesc aceştia stimulează eliberarea toxinelor din ganglioni. Implicit, este stimulat sistemul imunitar şi se tonifiază pielea. Masajul ganglionilor este însoţit de cel pe traseul vaselor limfatice pentru drenarea limfei.

Exista o stransa legatura intre sistemul imunitar, circulator si cel limfatic. Principala functie a sistemului limfatic intervine in imunitate, preluand toxinele ce nu pot fi transportate prin fluxul sangvin.

Muschii nu sunt necesari doar pentru miscare, ci si pentru a determina procese precum circulatia sangvina si limfatica. Nu exista un sistem de pompe in cazul sistemului limfatic care sa propulseze limfa pana unde trebuie ea sa ajunga. Doar actiunea muschilor scheletice inlociueste acest pompaj. Asadar, unde nu este miscare putem spune ca nu e sanatate, deci daca muschii nu functioneaza corect, se poate ajunge la disfunctii si ulterior chiar la boala.

Interventiile chirurgicale, tulburarile de circulatie periferica, afectiunile cardicace, pulmonare, renale, endocrine, stresul prelungit, sedentarismul, pozitia incorecta sau statul prea mult pe scaun, depunerile adipoase sau celulitice sunt numai cativa din factorii care tulbura buna circulatie  a limfei in corpul nostru.

INDICATII:

– limfedem

– fleboedem

– lipoedem

– edem traumatic

– edem postoperator

– boli reumatice

– cicatrici, vergeturi

CONTRAINDICATII:

– bolile maligne

– inflamatia acuta

– insuficienta valvulara

– alergiile

– tromboza venoasa profunda

– insuficienta cardiaca

Nu exista un numar prestabilit de sedinte pentru a se stabiliza efectul, sunt in functie de raspunsul personal al fiecarui pacient.

Sedinta dureaza aproximativ o ora.

 

Specialiştii spun că drenajul limfatic asigură o curăţire şi o regenerare profundă a organismului, de aceea, îl recomandă în completarea regimurilor de detoxifiere pentru un rezultat optim. Tot prin drenajul limfatic se stimulează eliminarea apei stagnante din organism şi se ameliorează aspectul de coajă de portocală a pielii, mult temuta şi nedorita celulită, care deşi nu este o boală, afectează starea de bine a majorităţii femeilor.

Drenajul limfatic este mai mult decât o procedură cosmetică şi se face de către kinetoterapeuţi. Printre beneficii, specialiştii menţionează îmbunătăţirea sistemului imunitar, combaterea senzaţiei de picior greu care apare din cauza sedentarismului şi deshidratării, ameliorarea calităţii somnului, a unor probleme circulatorii.